10 együttműködés idézet a csapatok számára

Olvasási idő 2 perc

Az üzleti életben az együttműködés hiánya olyan, mint a motor nélküli autó: kívülről minden rendben lévőnek tűnik, azonban a motorháztető alatt komoly problémák akadnak. Ugyanez a helyzet egy céges kollektíva esetében is. Ha hiányzik az együttműködés, akkor sosem lesz hatékony a munkavégzés. Következzen 10 olyan együttműködés idézet, amely segíthet összekovácsolni a csapatot!

Bill Clinton: „Mindannyian jobban járunk, ha képesek vagyunk együttműködni. A különbségeink fontosak ugyan, de az összeadott emberi dolgaink még inkább.”

Az egyén ereje önmagában elaprózódhat, ám ha képesek vagyunk az összefogásra, akkor ezek az erők összeadódnak.

Lance Armstrong: „Aki azt képzeli, hogy hatékonyan tud egyedül dolgozni, az előbb-utóbb elveszíti a társait, és csupa riválissal bástyázza körül magát. Tény, hogy a felemelkedéshez társakra van szükségünk.”

A magányos munkavégzés a potenciális társakat konkurenssé teheti. Mennyivel jobban jön néha egy segítő kéz, mint egy revolvert tartó kéz? Képesnek kell lennünk elhinni, hogy a társaink a felemelkedésünket és nem az eltiprásunkat szorgalmazzák.

Franklin D. Roosevelt: „A verseny egy pontig (és nem tovább) bizonyítottan hasznos dolog. De az együttműködés, amelyre törekedni kell, ott kezdődik, ahol a verseny véget ér.”

Az egymás közti verseny ugyan jobb teljesítményre sarkall, ám a versengés hevében könnyű elfelejteni, hogy mi is volt az eredeti cél. Ilyenkor érdemes egy kicsit megállni, majd újragondolni a dolgainkat.

Albert Einstein: „Lehetetlen bármi igazán értékeset elérni, ha sok önzetlen ember nem működik együtt egymással.”

Az élet minden területére igaz, hogy a jelentős, forradalmi tettek az emberek összehangolt munkájából eredően fakadtak.

Nelson Mandela: „Ha békét akarsz kötni az ellenségeddel, akkor együtt kell dolgoznod vele. Akkor ő lesz a partnered.”

Az együttműködés egy nagyobb cél érdekében néha áldozatokat követel mindenkitől. Ma én mondok le valamiről, holnap te – a közös érdek ilyen határok mentén működik.

Henry Ford: „Az összefogás csak a kezdet csupán. Az együttműködés és a közös munka jelenti a sikert.”

A siker záloga szinte minden esetben az, hogy mennyire vagyunk képesek hatékonyan együttműködni egymással. Érdemes szem előtt tartani, hogy minden sikeres együttműködés az összefogással kezdődik.

Martin Luther King: „Lehet, hogy mindannyian külön csónakkal érkeztünk. De most mindannyian ugyanazon a hajón foglalunk helyet.”

Nem számít, hogy melyik ember honnan érkezett. Egyetlen dolognak van jelentősége, hogy az együttműködés érdekében hányan képesek összefogni egymással.

Richard Nixon: „Addig nem tanulhatunk egymástól, amíg be nem fejezzük a kiabálást. Amíg nem beszélünk elég csendesen ahhoz, hogy hangunk és szavaink halhatók legyenek.”

Akkor hatékony az együttműködés, ha mindenki álláspontja és véleménye számít. Ezek meghallgatása nélkül nem beszélhetünk összefogásról.

Cicero: „Ne ringasd magad abba a tévhitbe, hogy a felemelkedésed kizárólag mások leverésével valósulhat meg.”

Egy munkahelyi vagy üzleti előrelépés sokkal értékesebb, ha összehangolt együttműködés áll mögötte. Ha a döntés a csapat egyetértésével és jóváhagyásával született meg.

Alexander Graham Bell: „A nagy felfedezések és találmányok sok elme hatékony együttműködését követelik.” Akadnak olyan kihívások, célkitűzések, amikbe beletörik a bicskánk, ha egyedül próbálunk szembenézni velük, ám az összefogás a segítségünkre lehet az

Csilinkó Ádám
Számos ország multinacionális projektjében vettem már részt, de az igazi szakmai és önismereti gyorsítósáv Japánban ért el, ahol 2 évig tevékenyen dolgoztam, mint projektvezető. Itt tapasztaltam meg igazán, hogy mennyire fontosak más tényezők is a módszertanok ismeretén kívül, mint mondjuk a kooperáció. Ismerj meg jobban a rólunk oldalon.

Pareto elemzés, ABC elemzés példával

Az ABC elemzés egy döntéshozatali módszer, amely három osztályba sorolja a vizsgált adatokat. A Pareto elven alapul, és segít az alapvető kérdések összpontosításában, a...