Miért jött létre a gantt.hu és miért ezzel a névvel?

Tényleg csak összeszerelő ország lennénk? Nem egészen!
A gantt.hu pont amiatt jött létre, mert szükségét érzi, hogy Neked, mint projektben dolgozónak legyen egy bombabiztos projektbázisod, ahol tanulási-fejlődési lehetőségek várnak, karrier-tanácsadás, és kapcsolatépítési lehetőség egy helyen.

Egy olyan nevet kerestünk, amit a projektmenedzsment ismer, ezért is lett Gantt.
Ha most nem rémlik a név, itt egy kis magyarázat hozzá: a projektben idősávokkal lebontva ábrázoljuk, hogy éppen hol tartanak az adott projekt részfeladatai. A Gantt-diagramot Henry L. Gantt dolgozta ki. Ő már akkor is látta, hogy egy sikeres projekt alapja a tervezés. Ehhez pedig az oldalon minden segítséget megtalálsz.

Akik forgatják a gantt.hu fogaskerekeit - egymásról mondják

Csilinkó Ádám

Főszerkesztő
gantt.hu menedzsere

Ha én lennék a jin, akkor Veronika a jang. Remekül kiegészítjük egymást. Segít a szövegek írásában, valamint szüntelenül vizslatja az írott gondolataimat, kiegyenesíti azok görbéjét, és jó érzékkel helyrerakja őket. Nála nincs menekvése a nyelvtani és megfogalmazási bakijaimnak.

Veronikával könnyedén és jó hangulatban tudok dolgozni. Lelkes, proaktív, nyitott a fejlődésre, és bele is fekteti az energiát.

Néha vannak cserfes pillanatai, akkor meg kell hallgatnom az aktualitásokat és csak utána kezdődhet a munka. (Na jó, olykor nekem is sztorizgatós kedvem támad.)

Az ifjú projekttitán című könyvem folytatásában, ha Alexnek - a főhősnek - lesz egy projektasszisztense, akkor őt róla fogom mintázni.

Kausits Veronika

Pedagógus, szövegíró,
rendhagyó projektasszisztens

Ha már találkoztál igazán inspiráló, kitartó, emberrel, akkor Te egy Ádám-féle egyéniségre lelhettél.

Én személy szerint csodálom, ahogy a kudarchoz is hozzááll, mert ennyit jelent számára: ez így nem volt jó, másképp kell csinálnom.

Olyan sokan dobálóznak a ‘lifelong learning-gel’, de Ádám által ez már nagy hitelt kap számomra, mert látom, hogy mit tesz nap, mint nap. Az orrom előtt van a Trello feladatkezelőben, hogy mit tart számon, mivel foglalkozik még.

A szememben ő egy olyan vezető, aki megfogja a kezem és húz magával, támogat, bátorít, felszabadítja a saját béklyóimat, hogy kibontakoztathassam tehetségemet.

Ahogy tartja a mondás: minden kezdet nehéz.
Még ha csak egyetlen kezdet lett volna...

Neked volt már valamilyen “forradalmi” ötleted? Mint minden másnak, a Gantt.hu-nak is van egy előzménytörténete. Ádámnak szöget ütött a fejébe, hogy ír egy projektmenedzsment regényt. Még magát is meglepte ezzel, pont ő fog regényt írni, aki gépészmérnökként az autóiparból jön?! Így kezdődött a dolog!

Rögtön egy kis kalandos kitérő: a könyvírás idején még nagyban járta Vietnámot - a 2 éves Japánban töltött projektmunkája után -, amikor azért szerette volna papíralapon is kézbe venni a könyv tartalmát. Jött is a homlokra csapás, hogy Vietnámban a nyomtatós helyeken még windows 98 van!! Gondoltad volna? Na persze, hogy nem ismeri a legújabb word formátumot! Vietnám és a nyomtatás? Mission impossible. De erre való egy japán barát és az internet…

Szóval ott tartottunk, hogy jó, jó, ír egy könyvet, és aztán hogyan tovább?
Előrukkolt egy sepciális oldallal, nevén nevezve: projectspec.
Egy idő után be kellett látni, a megjegyezhetőség és kimondhatóság harcában sosem nyerhet ez a név.

Ami volt: weboldal, kimondhatatlan névvel. Ami nem volt: SEO+marketing tudás, blogtartalom.

A iteráció varázsa, ami jókora ugrás a gantt.hu-nak

Ez az ázsiai levegő tud valamit, mert Ádám utazása végére sikeresen befejezte Az ifjú projekttitán című könyvét.

Itthon pedig már egy nagyon okos tanácsot kapott egy fejvadásztól, hogy lehetne akár projektalapú munkákra állásokat hirdetni az oldalon. Megszületett a projektallasok.hu és arról lett lávalasztva ez az oldal.

Ádám rendületlenül képzi magát mind a projektmenedzsment, mind a marketing területén, hiszen ezek kritikus pontok a előrehaladáshoz. Ezzel az oldallal azt célozta meg, mint főszerkesztő, hogy legyen egy hely, ami a szakmai tartalmakon kívül lehetőséget biztosít megjelenni egyetemeknek, szakértőknek és cégeknek, illetve kapcsolatot építeni.

Amit sikernek tartunk

Mivel korábban fény derült arra, hogy ez túlmutat egy hobbiprojektnél, új marketingstratégiák kerültek bevetésre. A szüntelen blogolás egyre több látogatót vonzott.

Megvalósult az első adag próbanyomtatás Az ifjú projekttitán könyvből, a munka pedig meghozta az első gyümölcsét, mert kifejezetten jó visszajelzéseket mondtak róla.

Amiért pedig az SEO tanácsadók megveregetnék Ádám vállát az nem más, mint az összegyűlt 100.000 kattintás, amit 2020. júniusában ért el az oldal.

Már bizonyára rájöttél, hogy a gantt.hu nem egy fancy startup, ami rendkívül gyorsan növekszik, hanem egy jövőbe mutató, lépésről lépésre építkező munka.
Róma sem egy nap alatt épült fel.

Csilinkó Ádámról szakmai szemmel

Bár ha szemfüles voltál, ezekkel már nagyjából találkozhattál a könyvet bemutató oldalon, de hátha elkalandozott a figyelmed, így azért érdemes elismételni itt is.

  • Ádám gépészmérnökként végzett, de már az egyetem alatt sem tétlenkedett. Számos projektmunkában vett részt, például a csapatával megnyerték a Shell Eco marathont, ahol napelemes autót fejlesztettek.
  • Majd a nagy világba kilépett, az autóiparba pedig be, ahol projektmérnökként részt vett egy komplett gyár megépítésében az elejétől a végéig, majd egyre előrébb haladva karrier útján fejlesztési projekteket vezetett.
  • Aztán újabb vizekre evezve évekig dolgozott a projektek világában Ausztriában és Németországban, ahol különböző nagy autómárkák projektjeiben vett részt.
  • Végül az igazi szakmai és önismereti gyorsítósáv Japánban érte el, ahol 2 évig tevékenykedett, mint projektvezető. Itt tapasztalta meg igazán, hogy mennyire fontosak más tényezők is a módszertanok ismeretén kívül.
    Hogy mik ezek? A blogtartalmak között rálelhetsz.
  • 2019-ben támadt az ötlet, hogy összefoglalja egy könyvben a tapasztalatait, ami mellesleg elég “állatira” sikerült, hisz a főszereplője Alex - egy ló -, aki a Gabonadzsem Kft.-nél kezdett el dolgozni, és megismerni a projektek világát.

Ádám azóta a projektmenedzsment téma lelkes kutatója és hírvivője feléd. Erősen hisz benne, hogy a módszertanok fontosak, de a projektszemlélet még fontosabb!

Missziónk

Azon dolgozunk, hogy tudást adjunk a fejlődni vágyóknak, elültessük a projektszemléletet, és segítsük a szakértőket, cégeket és az egyetemeket, hogy megmutathassák magukat a szakmai nagyvilágnak.

Víziónk

Egy vezető projekttudásbázissá fejlődni, hozzásegíteni másokat karrierszint lépésre, továbbá, egy erős kapcsolódási pontot létrehozni a projektszemlélettel dolgozók között.