8 elgondolkodtató idézet a csapatösszetartás erősítésére!

Olvasási idő 2 perc

Egy közösségben az egyéni képességek összeadódnak, ez a momentum adhatja meg egy csapat igazi, átütő erejét. Az üzleti életben egy összekovácsolódott csapat segítségével sokkal eredményesebben vehetjük fel a versenyt a vetélytársakkal. A csapatösszetartás idézetek némi lendületet adhatnak az együttműködés útján történő elinduláshoz.

Kareem Abdul-Jabbar: „Mi különbözteti meg a jó játékost a nagy játékostól? A nagy játékos hajlandó lemondani a személyes sikerről annak érdekében, hogy támogassa a csapatot.”

Az eredmények vagy az áhított célok elérése érdekében néha előfordul, hogy háttérbe kell szorítani az egyéni érdekeket. Ez gyakran lemondásokkal jár a közös sikerért. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a csapat minden tagja döntőfontosságú, még akkor is, ha egyesek azt hiszik, hogy többet adnak hozzá másoknál.

Steve Jobs: „Az üzleti életben az igazán nagy dolgokat soha nem egyetlen ember, hanem egy csapat viszi véghez.”

A csapat sikere azon múlik, hogy minden tag elfogadja: a közösség érdeke fontosabb az egyéni céloknál. A munka és a siker azonban egyformán minden tagot megillet, hiszen mindenki feláldozta magát a csapatért.

Henry Ford: „Az a vállalkozás, amely csak pénzt keres, rossz üzlet.”

Egy vállalkozásnak tovább kell látnia a puszta pénzszerzésnél. Egy optimálisan működő cégnél az ügyfelek elégedettek, a munkatársak pedig összetartanak. Egy erős csapat, amelyet összekovácsolnak a közös értékek és ugyanarra a célra törekszik, elképzelhetetlen határokat képes átlépni.

Andrew Carnegie: „A csapatmunka az a képesség, hogy együtt dolgozhatunk egy közös jövőkép formálásán.”

Az egyéni siker lenyűgöző, ám amikor egyedül dolgozunk, nincs senki, aki figyelmeztessen a hibáinkra és nagyszerű ötletekre sarkalljon. Egy összetartó csapat azonban kiküszöbölheti az egyéni törekvések problémáit. Amikor olyan emberek közé kerülünk, akik hasonló álmokkal rendelkeznek, és könyörtelenül azok megvalósításán munkálkodnak, akkor érezhetjük igazán, hogy milyen hatalmasak vagyunk.

John Carmack: „Egy erős csapat bármilyen őrült ötletet kigondolhat és meg is valósíthat.”

A világ legnagyratörőbb, legőrültebb álmai is megvalósíthatók egy erős és hűséges csapattal. Amikor az emberek képességei ötvöződnek és motiválni kezdik egymást, minden vadnak tűnő jövőkép hirtelen elérhetővé válik. A gyors és biztos siker eléréséhez egyetlen út vezet: egy összetartó csapat.

Charles Darvin: „Az emberiség hosszú múltja ütközik ki azokon, akik képesek hatékonyan együttműködni és improvizálni.”

Visszatekintve az emberiség történelmére szembetűnik, hogy ma azért lehetünk itt, mert együtt tudtunk működni a közös célok érdekében. Akik nem képesek kommunikálni és dolgozni másokkal, azok előbb-utóbb lemaradnak.

Pele: „Egyetlen ember sem nyerhet meg egy játékot egyedül.”

Egy csapat tagjává válni újfajta erőt kölcsönöz nekünk. Valami nagyobb egész alkotórészévé válunk, és meglátjuk, hogy együtt képesek vagyunk megvalósítani mindazt, amire egymagunkban nem nyílna lehetőségünk. Ugyanakkor, ha nem vagyunk támogatók, teret engedünk a széthúzásnak és a konfliktusoknak.

Michael Jordan: „Egy csapatban lehet, hogy nem létezik az én fogalma. De létezik a győzelemé.”

Kevés olyan hatásos és inspiráló dolog létezik, mint egy csapat, amely ugyanazért az álomért küzd. Legyen bármilyen merész is egy álom, egy jó csapattal elérhetővé válik. Egy összetartó kollektíva képes lebontani az eléjük tornyosuló akadályokat.

Csilinkó Ádám
Számos ország multinacionális projektjében vettem már részt, de az igazi szakmai és önismereti gyorsítósáv Japánban ért el, ahol 2 évig tevékenyen dolgoztam, mint projektvezető. Itt tapasztaltam meg igazán, hogy mennyire fontosak más tényezők is a módszertanok ismeretén kívül, mint mondjuk a kooperáció. Ismerj meg jobban a rólunk oldalon.