10 megkapó csapatszellem idézet a csapatmunka motiválására!

Olvasási idő 2 perc

Ha sok ember tartózkodik egy időben egy helyen, az még korántsem jelenti azt, hogy jó csapatot is alkotnak. Egy közösség akkor válik hatékony csapattá, ha a tagok egyformán adnak hozzá a közös célhoz, ehhez pedig megfelelően motiváltak.

A csapatszellem idézetek kellő inspirációt nyújthatnak ahhoz, hogy a csoportból igazi összetartó kollektíva váljon.

Henry Ford: „Ha mindenki együtt halad előre, akkor a siker önmagától jön.”

A közös célok és az együttműködés hamarabb meghozza a gyümölcsét, mint azt gondolnánk. Az eredmény gyakran egyik pillanatról a másikra kopogtat az ajtón.

Isaac Newton: „Sokkal messzebb elláttam az óriások vállára állva.”

Nem szégyen a segítségkérés a csapat többi tagjától, ha elakadsz valamiben. Még a legnagyobbaknak is szüksége van olykor támogatásra. Attól nem leszel kisebb vagy kevesebb, hogy segítséget kérsz egy tapasztaltabb munkatárstól.

Mark Twain: „Tartsd távol magad az olyanoktól, akik megpróbálják becsmérelni az ambícióidat. A kisstílű emberek mind ezt teszik, ám a nagyszerű emberek éreztetik, hogy te magad is nagyszerűvé válhatsz.”

Egy csapat akkor működik hatékonyan, ha annak minden tagja egyenlő, minden tag véleménye és álláspontja számít. Egy jó közösségben nincs helye a kicsinyességnek és egymás becsmérlésének.

Steve Jobs: „Az üzleti életben az igazán nagy dolgokat soha nem egy ember éri el, hanem egy csapatnyi ember.”

Egymás segítése, támogatása és csapatban gondolkodás. Ez az, ami meghozza az eredményt, az áttörést vagy az áhított célt.

Norman Shidle: „Egy csoport akkor válik csapattá, amikor minden tag elég biztos önmagában és megnyilvánulásában ahhoz, hogy dicsérje mások képességeit.”

Egy jó és hatékony csapat nem a másik hibáinak, hanem a másik erényeinek sorolásától hangos. Az eredményes együttműködéshez szükség van a csapattagok teljesítményének elismerésére.

Charles Darwin: „Az emberiség (és az állatvilág) hosszú múltja domborodik ki azokban, akik a leghatékonyabban képesek tanulni, együttműködni és improvizálni.”

A csapatban dolgozás egy olyan evolúciós vívmány, amelyre a millió és millió éves törzsfejlődés a garancia.

Andrew Carnegie: „A csapatmunka egy képesség, amely lehetőséget ad az együttműködésre egy közös elképzelés érdekében. Egy képesség, amely az egyéni teljesítményeket a szervezeti célok felé tereli. Egy olyan energia, üzemanyag, amely lehetővé teszi az egyszerű emberek számára, hogy szokatlan eredményeket érjenek el.”

Ha a csapat minden tagját egy közös cél vezérli, és energiájukat, gondolataikat, tudásukat összehangolják, akkor az eredmények kiugróak lesznek.

Franklin D. Roosevelt: „Nem a legokosabb ember vagyok a világon, de megvan rá a képességem, hogy okos kollégákat válasszak magam mellé.”

Egy csapatban a képességek és a készségek összeadódnak. Mindenki beletesz valamit a közösbe, ez adja a csapat igazi erejét.

Kalkuttai Szent Teréz (Teréz anya): „Senki sem – köztük én sem – teszünk soha nagy dolgokat. De mindannyian képesek vagyunk véghezvinni apró cselekedeteket. Nagy szeretettel és együtt csodálatos dolgokat tehetünk.”

Mindenki hozzáteszi a nagy egészhez a maga apró részét, ami külön-külön talán nem tűnik mérvadónak, de összeadódva kiemelkedő teljesítménnyé válik.

Michael Jordan: „A tehetség meccseket nyer, a csapatmunka és az intelligencia pedig bajnokságot.”

Kisebb-nagyobb sikerek ugyan elérhetők a tehetséggel és az egyedüli munkával, de az igazán nagy áttörést az hozza meg, ha közösen toljátok azt a bizonyos szekeret.

Csilinkó Ádám
Számos ország multinacionális projektjében vettem már részt, de az igazi szakmai és önismereti gyorsítósáv Japánban ért el, ahol 2 évig tevékenyen dolgoztam, mint projektvezető. Itt tapasztaltam meg igazán, hogy mennyire fontosak más tényezők is a módszertanok ismeretén kívül, mint mondjuk a kooperáció. Ismerj meg jobban a rólunk oldalon.

A business model canvas, az üzleti modell használata

Az Business Model Canvas egy egyoldalas vizuális diagram, amelyet arra terveztek, hogy segítsen a vállalatoknak megtervezni értékjavaslataikat, kihívásaikat és azok felépítését. A sablon népszerűvé...