Egyoldalas szakmai önéletrajz minta

Olvasási idő 2 perc

Legyen egyoldalas a szakmai önéletrajzod, amin minden fontos adat fel van tüntetve!

A HR-es csak akkor fogja tüzetesebben átnézni az önéletrajzod, ha az informatív. (Két példát csatolva megtalálsz.)

Fontos megjegyezni, hogy az önéletrajz nem a HR-es szórakoztatására készül, hanem informálódik belőle. Tehát informatív, amiben benne van a neved, jelenlegi munkahelyed, tapasztalataid, fényképed és (esetleg) az életkorod. (Az életkorról és képről lejjebb tudakozódhatsz, hogy miért írtam esetlegnek.)

Legyen egy oldal! Ez az egy oldal lehet álló vagy fekvő.

Egy gyors kérdés, mielőtt tovább haladnál. Válaszold meg kérlek, és nézd meg az eredményt.

Ha az állásra való jelentkezés esetén kérdéseket kellene megválaszolnod, és a válaszadás által nagyobb eséllyel jutsz tovább, például, hogy miért jelentkezel a munkára, mi motivál, hogy te kapd meg az állást, mi volt az utóbbi 1 évben a legnagyobb eredményed a munkában, akkor:

Nézzük először az álló mintát!

Álló egyoldalas önéletrajzra fénykép nélküli minta

Egyoldalas szakmai önéletrajz minta könnyen kitölthető oldalsávval ellátva

De mi ebben az önéletrajz mintában a lényeg?

Először is a célkitűzés egy rövid, célzott kijelentés, amely egyértelműen körvonalazza karriered irányát, miközben egyidejűleg úgy pozícionál téged, mint aki tökéletesen passzol a munkáltató számára. 
Több információt itt találsz.

Bal oldalon lehet egy rövid bemutatkozás, valamint releváns szakmai tapasztalat felsorolása. Így aki átnézi az önéletrajzot – első körben valószínűleg a HR-es -, azonnal látni fogja a lényeges pontokat egy oldalon, és három másodperc alatt el tudja dönteni, hogy jobban belenézzen-e.

Egyoldalas szakmai önéletrajz minta könnyen kitölthető oldalsávval ellátva

A lényeg, hogy saját magadnak szerkeszd meg az önéletrajzod! Ugyanúgy, mint a személyiség, minden önéletrajz egyedi kell hogy legyen tartalom szempontjából!

A következő bejegyzésben arról lesz szó, hogy milyen információkat hasznos feltüntetni az önéletrajzban.

Csilinkó Ádám
Számos ország multinacionális projektjében vettem már részt, de az igazi szakmai és önismereti gyorsítósáv Japánban ért el, ahol 2 évig tevékenyen dolgoztam, mint projektvezető. Itt tapasztaltam meg igazán, hogy mennyire fontosak más tényezők is a módszertanok ismeretén kívül, mint mondjuk a kooperáció. Ismerj meg jobban a rólunk oldalon.