Idézetek a jó vezetőről – 10 inspiráló idézet, ami segít téged a jó vezetővé válásban!

Olvasási idő 2 perc

Az idézetek bátorítanak, erőt adnak, és gyakran átlendítenek a nehézségeken. Nincs ez másként az üzleti világban sem, ahol – különösen egy jó vezető számára – húsbavágó lehet az inspiráció.

Steve Jobs, Peter Drucker vagy Stephen R. Covey nem csupán az üzlet világában bizonyítottak, de motiváló szavaik, tanácsaik átlendítenek a nehéz időszakokon. Következzen 10 olyan inspiráló idézet, ami segíthet rátalálni a jó vezetővé válás útjára.

Peter Drucker: „A vezetői pozíció nem kiváltságot vagy hatalmat ad, hanem felelősséget.”

Nem szabad elfelejtened, hogy a vezetés nem csupán a magasabb fizetésről és a jobb parkolóhelyről szól. Felelősséggel tartozol a csapatodért, azokért az emberekért, akik számítanak rád.

Stephen R. Covey: „Amit teszel, az sokkal nagyobb hatással van annál, mint amit mondasz.”

A jó vezető nem csak a szavak embere, de cselekszik is, ha a helyzet úgy kívánja. Sok munkatársnak erőt ad, ha látja: vezetője élen jár a munkában.

Steve Jobs: „Nem az hoz lázba, hogy én lehetek a leggazdagabb halott a temetőben. De ha úgy fekszem le az ágyamba, hogy aznap létrehoztam valami nagyszerűt, az már igen.”

Soha ne a pénzért vagy a rangért mondj igen egy munkára! Szeresd annak lehetőségeit és kihívásait is.

John F. Kennedy: „A vezetés és a tanulás nem léteznek egymás nélkül.”

Ismét csak aláhúzni lehet, hogy a jó vezető nem csupán beül a kényelmes bársonyszékbe, de új ismereteket szerez szakmájáról, embereiről és végső soron önmagáról is.

Ronald Reagan: „Nem feltétlenül az az igazán nagy vezető, aki a legnagyobb dolgokat teszi. Sokkal inkább az, aki a legnagyobb dolgok megtételére készteti az embereket.”

A vezetés arról is szól, hogy inspirálja az embereket a legjobb eredmények elérésére. A jó vezető nem feltétlenül hős, de képes a csapatából előcsalni a szunnyadó szuper képességeket.

Mark Sanborn: „Semmiféle cím nem szükséges ahhoz, hogy valaki vezető legyen.”

Bárkiből lehet irányító, aki mindent megtesz a sikerért és jó példával jár a munkatársai előtt. Ez nem végzettségben, sokkal inkább emberségben mérhető.

John Quincy Adams: „Amennyiben cselekedeteid arra ösztönöznek másokat, hogy merészebbet álmodjanak, többet tanuljanak és cselekedjenek annak érdekében, hogy jobbak legyenek, akkor te vezető vagy.”

Az Egyesült Államok egykori elnökének szavainál tömörebben és lényegre törőbben nem is lehetne megfogalmazni a jó vezető ismérveit. A jó vezető célja ugyanis, hogy tanítsa és inspirálja csapatát a kiváló teljesítményre.

Nelson Mandela: „Az igazi vezető olyan, akár a pásztor. A nyáj mögött halad, finoman terelgeti az eltévedőket, miközben nem venni észre, hogy mindvégig hátulról irányít.”

A jó vezető képes meglátni, hogy mikor kell irányítani és mikor kell visszalépni. Hagyja, hogy csapata felfedezze és megvalósítsa ötleteit. Bizalmával és hitével magabiztos légkört teremt az emberei között.

Jack Weatherford: „Ha nem vagy képes levetkőzni a büszkeségedet, akkor ne vezess! A legmagasabbra nőt hegycsúcsok is meghódíthatók.”

A vezetés és a büszkeség két örök rossz szomszéd. A büszkeség ugyanis elhomályosíthatja a józan ítélőképességet, ami hibás döntések sorozatához vezethet. Ennek pedig végső soron a kollektíva ihatja meg a levét.

Elon Musk: „Ha valami elég fontos számodra, akkor is megpróbálod, ha az esélyek ellened játszanak.”

Vezetőként néha súlyos döntéseket kell meghoznod. Ám ha a munkahelyed vagy a csapatod érdeke úgy kívánja, akkor bizony képesnek kell lenned a nehéz helyzetekben is vezetőként viselkedni.

Csilinkó Ádám
Számos ország multinacionális projektjében vettem már részt, de az igazi szakmai és önismereti gyorsítósáv Japánban ért el, ahol 2 évig tevékenyen dolgoztam, mint projektvezető. Itt tapasztaltam meg igazán, hogy mennyire fontosak más tényezők is a módszertanok ismeretén kívül, mint mondjuk a kooperáció. Ismerj meg jobban a rólunk oldalon.

A szponzor feladatköre

A láthatatlan segítő a háttérből.A szponzor egyik fontos soft skillje a kommunikáció, azon belül is informális kommunikáció, hogy a ,,színfalak,, mögé is belásson, valamint...