Virtuális asszisztens munka. Hogyan keress pénzt otthonról

Olvasási idő 2 perc

Tudtad, hogy pénzt kereshetsz otthoni munkával virtuális asszisztensként? Ha ez a szakma idegennek tűnik számodra és még nem hallottál róla, ne csüggedj, viszonylag új keletű munkavégzésről van szó, amihez nem mindig van szükséged különös tapasztalatra. 

Persze nem árt, ha jeleskedsz néhány dologban és ha tovább olvasol megtudhatod milyen irányban érdemes elindulnod, hogy virtuális asszisztensként keress pénzt könnyedén saját otthoni irodádban. Lássunk először néhány alapgondolatot arról, hogy pontosan mit is takar a virtuális asszisztens munka.

Mit jelent egy virtuális asszisztens munka?

Virtuális asszisztensként különféle online elvégezhető feladatokat kell megoldanod olyan vállalkozások számára, akik egy vagy akár több külsöst is keresnek munkavégzésre. Távoli munkavégzésről van szó, ami ideálissá teszi a munkád és az időbeosztásod rugalmasságát.

Mint szabadúszó számos területen kereshetsz pénzt a digitális világban online. Legyen szó szövegírásról vagy blogírásról, online elvégezhető irodai munkáról vagy akár egy céges Facebook oldal karbantartásáról a virtuális asszisztens munka is komoly része az online pénzkeresésnek.

Hogyan találj munkát virtuális asszisztensként?

Az esetek többségében a vállalkozók, azért alkalmaznak virtuális asszisztenst, mert nincs idejük elvégezni az összes feladatot a vállalkozás növekedése érdekében. Ilyenkor kiszervezik a munkát egy virtuális asszisztensnek, aki a határidőket betartva minőségi munkát ad át a megrendelőnek.

Egyszerűbb feladatok elvégzésére nincs szükséged komoly tapasztalatra, néhány nap ráfordított betanulással elsajátíthatod a szakma alapjait, ugyanakkor pénzt is kereshetsz az otthonod kényelméből.
Íme néhány ezek közül a feladatok közül:

  1. blogbejegyzések írása és ütemezése
  2. üzleti találkozók szervezése
  3. közösségi média oldalak karbantartása
  4. e-mailek írása és megválaszolása
  5. online végezhető adminisztratív munka

A virtuális asszisztensi feladatok tárháza szinte kimeríthetetlen. Számos ágazatban keresnek olyan embereket, akiknek online munkát tudnak kiszervezni a vállalkozások. Az online ingatlanpiactól kezdve, az online marketingen keresztül, egészen az egyszerű irodai munkálatokra tesznek állásajánlatot a növekedésben lévő cégek nagy többsége. Miért ne használnád ki te is ezt a kitűnő lehetőséget?

Mennyit keres egy virtuális asszisztens?

A világon a legtöbb virtuális asszisztenst órabérben fizetik. A tarifák nagyon eltérőek lehetnek. A szakmában eltöltött évektől, a munkaóráktól és a munkától függ, hogy egy virtuális asszisztensnek mennyi az órabére. 

A külföldi tapasztalat azt mutatja, hogy a virtuális asszisztens átlagosan 15-50 dollárnyi pénzösszeget keres meg óránként, de egyes esetekben, ahol a szakmai munkavégzés is számít, ez az összeg akár háromszemjegyűre is rúghat.

Több éves tapasztalat hiányában is szép összegeket kereshetsz meg havonta egyszerűbb feladatok elvégzésével, majd idővel az ügyfélköröd növekedésével és a tapasztalat szerzéssel, ezt az összeget könnyedén növelheted.

Végezetül egy záró gondolat arról, hogy miért éri meg virtuális asszisztensként dolgoznod. Az anyagiakat is figyelembe véve több szempont alapján is úgy dönthetsz, hogy virtuális asszisztensként folytatod a karriered. Rugalmas munkaidő, egyéni munkaidő beosztás, kényelmes munkavégzés és még sorolhatnánk…

A következő bejegyzésben arról lesz szó, hogy mikor és hogyan alkamazzon egy vállakozás virtuális asszitenst. Ha érdekel kattinst ide és olvasd el.

Csilinkó Ádám
Számos ország multinacionális projektjében vettem már részt, de az igazi szakmai és önismereti gyorsítósáv Japánban ért el, ahol 2 évig tevékenyen dolgoztam, mint projektvezető. Itt tapasztaltam meg igazán, hogy mennyire fontosak más tényezők is a módszertanok ismeretén kívül, mint mondjuk a kooperáció. Ismerj meg jobban a rólunk oldalon.